Ce a determinat-o pe o tânără din Chișinău să-și deschidă propria afacere la Zalău

După două interviuri pentru angajare eșuate a decis să meargă pe cont propriu. Scriu despre o tânăra curajoasă, originară din Chișinău, dar care locuiește de șapte ani la Zalău, România. Ana Ciobanu este cosmetolog de profesie iar de câțiva ani muncește la propria afacere din domeniul frumuseții. Clientele sale din Zalău au doar cuvinte de laudă la adresa moldovencei noastre și multe din ele îi spun „salvatoarea sprâncenelor”.

FB_IMG_1549028558142

“Lecții de viață întâlnim la tot pasul. După  două interviuri  pentru a obține un jobe care au eșuat din motive „întemeiate „ de genul: „nu ați specificat pe CV că sunteți căsătorită  sau că aveți copii „ am continuat  să  caut soluții pentru a mă putea integra în societate. Întâmplarea a făcut să găsesc un anunț precum ca cineva cauta colegi pentru a înființa un bussines  in domeniul Beauty ( Salon de înfrumusețare ).Domnișoara fiind Hair-stylist  și eu cu o școală de Cosmetologie și visage la activ am pornit la drum cu dorința de a realiza ceva și ambiție imputata de către soțul meu. Asta a fost începutul aventurii in domeniul prestării serviciilor de înfrumusețare acum mai bine de 5 ani. Înființarea întreprinderii individuale spre surprinderea mea a fost facilă și rapidă ( fără aberații  gen traduceri legalizate și apostilate din română în română și altele). Distracția a urmat după.”

FB_IMG_1549027683974

received_391388908276614

Ana s-a mutat cu traiul în România pentru a-și urma dragostea vieții sale. Zice că fără susținerea soțului nu s-ar fi aventurat în lumea afacerilor.

“Uitându-mă în spate realizez că el este cel care a avut încredere în mine, nu Eu! Susținerea lui morală a fost esențială în activitatea inițiată. Nu știu ce a fost mai mult curaj sau nebunie să  începi  o activitate pe o piață destul de saturată de servicii de înfrumusețare cu clientela echivalentă cu „zero” a fost demoralizant la început dar in timp cu răbdare și perseverență lucrurile s-au schimbat!”

FB_IMG_1549028591493.jpg

Tânăra oferă o gamă largă de servicii, iar cel mai important lucru este faptul că muncește cu pasiune și nu economisește pentru a face cunoștință cu noile tendințe din cosmetologie.

Clientele mele sunt sursa mea de inspirație, dorința de a crește, de a deveni  mai bună, de a învăța și stimulii mei principali de a investi în cursuri și treninguri pentru a fi la curent cu noile tendințe. Un chip  fericit și zâmbitor în oglindă face cât o mie de cuvinte de mulțumire!! Mulțumirea lor face toți banii( atunci realizez ca timpul, drumurile obositoare și banii pentru cursuri nu au fost investiți degeaba) fie vorba despre extensii de gene, aranjat sprâncene, machiaje sau orice alt serviciu de înfrumusețare.”

 

Ana Ciobanu povestește că primul an de trai la Zalău nu a fost ușor. Acum însă se simte ca acasă.

Primul an a fost dificil rău (am stat cu o valiză pregătită la ușă gata de plecare în orice moment 😁) dar, cu trecerea timpului m-am omogenizat cu societatea fac parte din aceeași compoziție moleculara a emulsiei . Lucru la care a contribuit cel mai mult „Corcitura” mea de fată ardeleano-moldoveană!”

 

Cât privește școlarizarea fetiței sale, deocamdată cosmetologul este mulțumit de sistemul de învățământ din România.

“Școala in România este un capitol mulțumitor pentru noi. Muncim, suntem în priză, după masa o petrecem la programul „after school  „ și rezultatele  nu se lasă așteptate. Este un program contra cost care diferă de la școală la școală din cauza meniului  și a furnizorilor. Prețurile se învârt între 3,5 și 4,5€ /zi preț decent consider eu, ținând cont de faptul că copii timp de 4 ore sunt supravegheați, școliți  și hrăniți. Pentru mine una, precum și pentru alți părinți reprezintă o economie imensă de timp pentru că, serile nu le mai pierdem la teme, în schimbul lor practicăm  alte lucruri extracuriculare sau lucruri care ne plac. Fetița mea poate petrece ore în șir la desenat și pictat lucru care nu i l-ar  permite timpul daca nu ar rămâne la școală la programul prelungit.”

FB_IMG_1549128523247

Întrebată dacă ar reveni cu traiul la Chișinău, orașul ei natal de care îi este tare dor, Ana spune că:

„Îmi lipsesc cel mai mult oamenii dragi și multele  lucruri legate de preferințe, obișnuințe și cultura: Opera, balet, teatru. Posibilitatea de școlarizare în domeniul artelor pentru copii și performanțele la care ajung copii noștri talentați . Însă având o copilă  care își duce traiul ei comod și rutină zilnică  cel puțin momentan rămânem aici „acasă la ea”

Un lucru e cert : „Niciodată să nu spui Niciodată, tot ce se întâmplă se întâmplă la timpul , locul și  în circumstanțele potrivite”

P.S. Niciodată nu este prea târziu să întreprindem orice ne dorim ( Să iubim, să iertam, să uităm, să plecăm, să stăm, să schimbăm, să încercăm….) Acasă este și va fi mereu ACASĂ cu dor și drag!”

Îi mulțumesc cosmetologului Ana Ciobanu pentru experiența împărtășită și îi urez multă baftă în continuare!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s