Cum au fost organizate sărbătorile de iarnă într-un oraș italian

Covor roșu întins pe trotuarele centrului istoric, luminițe aranjate cu mult gust sau casa lui Moș Crăciun. Acestea sunt doar câteva din elementele ce au transformat orașul Monselice într-un oraș de basm. Cu siguranță, toate localitățile din Italia și-au îmbrăcat cele mai speciale straie de sărbătoare, însă eu voi povesti despre ce m-a marcat în orașul meu gazdă.

IMG_20190112_174121.jpg

Și în acest an, copiii au avut posibilitatea să transmită scrisorile direct lui Moș Crăciun. La rândul său, bătrânelul blând lasă părinților câte un bilet pentru fiecare micuț. Iar cu acest bilet, cu puțin timp înainte de Crăciun, copiii primesc daruri oferite din partea autorităților. Evenimentul are loc  într-o atmosferă plăcută de petrecere, de la care nu a lipsit cozonacul italian „Panettone”, vinul fiert sau ceaiul cald. Toate oferite gratis.

 

Pe parcursul serii, copiii, rând pe rând sunt teleportați în lumea basmelor. Timp de jumătate de oră trăiesc pe viu emoțiile celor mai cunoscuți eroi. Îi pot atinge și chiar se implică în poveste. A fost extraordinar și pentru noi adulții! Deci fără scenă, ci doar câteva decoruri pregătite din timp.

 

IMG_20190112_173726.jpg

img_20181223_165835

Iar noaptea dintre ani m-a surprins și mai mult. Poate că e pentru prima dată când am participat în piață 🙂 Muzica anilor 90 ne-a făcut companie până la 3 dimineața. Totul a fost atât de civilizat, oamenii atât de educați și de pe scenă ni se amintea la fiecare oră că obiectele pirotehnice sunt interzise. Iar cel mai mare exemplu l-au oferit organizatorii evenimentului, care la miezul nopții în loc de focuri de artificii au ales să ne încânte cu o ploiță din hârtie colorată. Motivul acestei frumoase inițiative a fost securitatea noastră, dar și respectul față de animale.

fb_img_1547310182875

 

Am postat doar fotografiile făcute de profesioniști, deoarece am savurat noaptea de Revelion fără telefon 🙂

Să vă mai povestesc cum a fost și de Befana sau Epifania, o sărbătoare religioasă din Italia? Pe scurt, iarăși distracție multă și cadouri pentru cei mici!

 

Deși sărbătorile au trecut, senzațiile au rămas pe mult timp înainte 🙂 Asta vă doresc și vouă, cât mai multe senzații plăcute, indiferent de ziua din calendar.

Aveți grijă de voi!

 

Foto: arhiva personală, Mattia Molon, Pro Loco Monselice

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s